Referenser

Gavlehov Arena

Arkitekt
Johan Skoog Arkitektkontor AB
Entreprenör
Byggtec Gävleborg AB
Byggherre
Gavlefastigheter Gävle kommun AB

På Gavlehov Arena jobbar man gärna med glasullsisolering. På multiarenan föredrar montörerna lamellmatta från Isove för att de tycker det är en riktigt bra produkt. Glasullens låga vikt och att produkten är enkel att hantera är faktorer som sticker ut extra, samtidigt som den är smidig att arbeta med. 

– Det är stora ventilationskanaler och det krävs på en arena med en så stor volym. Vi har isolerat kanalerna med nästan 6.000 m2 lamellmatta. Det är mycket! säger Magnus Lindström på Hansson & Ekman AB, som har isolerat ventilationskanalerna.

Gavlehov Arena består av en friidrottshall, en stor sporthall, en mindre sporthall samt ett gym och ett café. Friidrottshallen innehåller en löparbana på 200 meter, två sprintbanor på 60 meter och 110 meter plus utrymmen för kulstötning, höjdhopp, stavhopp, spjut, slägga, längdhopp och tresteg med kapacitet för 1 000 åskådare. Stora sporthallen är en normalstor sporthall med möjligheter till olika evenemang utöver idrott med kapacitet på 2 200 åskådare och lilla sporthallen är en normalstor sporthall med en mindre läktare och kapacitet på 200 åskådare.

Saint-Gobain har levererat:

Isover: CLIMPIPE Section Alu2 (rörskål i glasull), ISOVER UNI-skiva 35, ISOVER Träregelskiva 35 c450, ISOVER Piano® Ljudskiva Stål c450, obrännbar glasullsisolering samt ISOVER Vario® MultiTape

Gyproc: Standardgips och stålreglar, samt brandgipsskivan Gyproc Protect F. Stålbalkarna kläs med två lager Protect F för att klara brandkraven. 

Weber/Leca®: Leca® innerväggsblock till alla (murade och putsade innerväggar, våtrum). 

Ecophon: Akustiktak till delar av arenan. 

Projektinformation

Objekt: Gavlehov Arena

Ort: Gävle

Byggstart: 2015

Byggherre: Gavlefastigheter Gävle kommun AB

Arkitekt: Johan Skoog Arkitektkontor AB

Entreprenör: Byggtec Gävleborg AB