Om Saint-Gobain
Saint-Gobain Tower, Paris

Om Saint-Gobain

Saint-Gobain är världsledande inom lätt och hållbart byggande och designar, utvecklar, tillverkar och distribuerar material och tjänster för bygg- och industrimarknaden.

Saint-Gobain är världsledande inom lätt och hållbart byggande och designar, utvecklar, tillverkar och distribuerar material och tjänster för bygg- och industrimarknaden. Lösningarna för renovering av offentliga och privata byggnader, lättbyggnadsteknik och för att minska klimatavtrycket från byggnation och industri utvecklas genom ständig innovation för att skapa hållbarhet och funktion. Koncernens engagemang styrs av dess syfte, "MAKING THE WORLD A BETTER HOME".

Saint-Gobains historia

Image

Saint-Gobains dryga 350 år av historia har varit en pågående film av förändring och anpassning, som visar att industri är rörelse. Sedan fabriken av spegelglas skapades 1665 har Saint-Gobain alltid stått ut genom sin förmåga att uppfinna produkter som förbättrar livskvaliteten för sina samtida.

Saint-Gobain är ett äkta "ingenjörshus", i grunden driven av innovation, som formar både nutid och framtid genom att dra från sitt förflutna. Denna metod garanterar hög stabilitet och en långsiktig vision.

Läs mer på Saint-Gobain Groups webbplats

SAINT-GOBAIN SWEDEN AB

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Scanspac, Gyproc, Weber och Isover. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 160 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 770 anställda.

 

Organisation Saint-Gobain Sweden

Norden och Baltikum

Saint-Gobain har varit verksamma i Norden och Baltikum under de senaste 50 åren. Först kom glasverksamheten in i Norden och Baltikum följt av en gradvis expansion inom tillverkning av byggmaterial och byggdistribution.

Idag sysselsätter Saint-Gobain 14 000 personer över 75 företag i regionen. I Sverige finns ett 40-tal Saint-Gobain företag med 3 650 anställda.

Personer

14.000

anställda

Närvaro

7

länder

Vi bryr oss om att bygga bättre

Globalt

Globalt finns Saint-Gobain i 75 länder med över 160 000 anställda. Gruppen mobiliserar företagens kompetens och erbjuder en rad lösningar för byggnader som är komfortabla, mer energieffektiva och trivsammare att leva i varje dag.

Läs mer på saint-gobain.com

Försäljningssiffror

47,9

miljarder euro i omsättning

Personer

160.000

anställda

Internationell närvaro

75

länder

Nettonollutsläpp

0

åtagit sig att uppnå koldioxidneutralitet till 2050