Hållbart byggande
Hållbart byggande

Hållbart byggande

I Saint-Gobain koncernen ingår ett flertal olika varumärken så som Weber, ISOVER, Gyproc, Dalapro, Ecophon, Saint-Gobain Glass etc. Vi kan därför erbjuda ett brett utbud av miljösmarta byggprodukter och lösningar för olika typer av projekt.
Image
Klimatneutralt byggande

Klimatneutralt byggande

Saint-Gobain kan bidra till klimatneutralt byggande redan idag. För att göra det enkelt att välja byggmaterial med låg klimatpåverkan tar Saint-Gobain fram tredjepartsverifierade EPD:er (miljövarudeklarationer) för byggprodukter.

LÄS MER

Image
Klimatdeklaration

Klimatdeklaration av byggnader

Den 1 jan 2022 införde Boverket ett nytt lagkrav på Klimatdeklaration av byggnader. Lagkravet innebär att varje nybyggd fastighet ska redovisa vilken klimatpåverkan som fastigheten orsakat.

LÄS MER

Image
Livscykelanalys (LCA)

Livscykelanalys (LCA)

Livscykelanalys (LCA) är en metod för att ta fram en helhetsbild av miljöpåverkan som kan uppkomma under en  produkts eller en byggnads livslängd.

LÄS MER

Image
Miljödokumentation

Miljödokumentation

Att ha uppdaterad information om de byggprodukter som installeras i byggnaden har stor betydelse. Här hittar du bl.a. EPD:er, ISO 14001-certifikat, byggdeklarationer och andra dokument.

LÄS MER

Image
Certifieringssystem

Certifieringssystem

Upptäck hur våra produkter och lösningar från Saint-Gobain kan hjälpa till och bidra med poäng i de olika certifieringssystemen som finns på den svenska marknaden (Miljöbyggnad, BREEAM, LEED och Svanen).

LÄS MER

 

 

 

 

Hållbara miljösmarta lösningar från Saint-Gobain

Här är några exempel på gröna och hållbara lösningar från Saint-Gobain.