Ledande inom hållbart byggande
Ledande inom hållbart byggande

Ledande inom hållbart byggande

På Saint-Gobain har vi ett aktivt engagemang för hållbarhet och hållbart byggande och är stolta över att vara en erkänd ledare inom vår bransch.

Ett synligt och erkänt engagemang

Sedan 2016 finns Saint-Gobain med i Dow Jones Sustainability Index "World" och "Europe", och är rankat bland de tre största globala företagen och det ledande europeiska företaget för byggprodukter.

Vi har undertecknat FN:s Global Compact 2003 och vi redogör vår inverkan på klimatförändringar, vattenanvändning, och skog genom  CDP-projektet.

I Norden undertecknade vi överenskommelsen Nordic Built 2014, som syftar till att påskynda utvecklingen av hållbara byggkoncept i Norden.

För att läsa mer om våra åtaganden besök sidan Saint-Gobain Group CSR-åtaganden eller titta på vår årsredovisning.

Ett personligt ledarskap

Saint-Gobains VD, Pierre-André de Chalendar, visar ledarskap i hållbarhetsfrågorna och har ett personligt engagemang i kampen mot klimatförändringar.

Pierre-André de Chalendar var mycket involverad under toppmötet COP21 i Paris och har offentliggjort sina åsikter i boken "Our fight for the Climate". År 2016 tilldelades han "David Gottfried Global Green Building Award" av World Green Building Council. Denna utmärkelse bekräftar hans värnande om den globala rörelsen för ett hållbart byggande, och i synnerhet hans innovativa och unika tillvägagångssätt med en verksamhetsstyrd strategi för ett hållbart byggande.

Image
Ett synligt och erkänt engagemang
Image
Ett personligt ledarskap