The Arctic Way 2022- Från västra Kanada till Grönland: Den nordligaste av Kanadas alla kustrutter

sponsring

 

Saint-Gobain Sweden AB stöttar projektet The Arctic Way 2022 och följer expeditionsteamets resa under sommaren.

Det är en 3000 km lång resa som aldrig gjorts förut, från Kanadas norra skärgård genom Arktiska havet till Grönland eller Svalbard. Besättningen består av Sébastien Roubinet, prisbelönt och framstående äventyrare som designat och byggt båten man seglar på, Eric André och Jimmy Hery.

Resan är inte bara ett äventyr utan även ett samarbete med forskare för att skapa en så god förståelse som möjligt för de regioner man besöker. Områdena är svåra att nå och komplicerade att studera och därför vill man försöka få med sig så mycket data som möjligt som är nödvändig för det som forskarvärlden vill titta på. Det kan handla om att samla in eDNA, jord- is- och vattenprover, utforska mer om plankton, den arktiska faunan, områdets svaga punkter, olika föroreningar, klimatförändringar och att mäta isens tjocklek.

Besättningen är helt självförsörjande, utan någon assistans på vägen. Båten som är designad att kunna färdas både över is och över vatten, väger 200 kg, är 7 m lång och 2,40 bred och saknar motor. Passager där isen inte är slät nog att kunna segla över eller där det inte är någon vind kommer man att behöva dra båten.

"Jag är glad att vår verksamhet inom byggmaterial kan sträcka sig bortom våra egna affärer genom sponsringsåtgärder som återspeglar ett av våra viktiga kärnvärden, det professionella engagemanget. Vi är stolta över att stötta den här engagerade expeditionen som kommer att tänja på sina egna gränser för att lyckas med den här utmaningen", säger André Limon, VD Saint-Gobain Sweden AB.

andre
sponsor1