Brf Utsikten har P-märkt Serporoc

Projekt information

Key&Value
Key
Objekt
Value
Nybyggnad av flerbostadshus, Brf Utsikten
Key
Adress, ort
Value
Hästhagsgatan, Borås
Key
Byggår
Value
2013-2014
Key
Byggherre
Value
Brf utsikten c/o HSB Göta
Key
Beställare
Value
Peab
Key
Entreprenör
Value
Johns Bygg & Fasad AB
Key
Arkitekt
Value
Krook & Tjäder
Key
Konstruktion
Value
P-märkt Serporoc Fasadsystem

Brf Utsikten Borås

Brf Utsikten, Webers första P-märkta Serporoc-objekt

Flerfamiljshuset i brf Utsikten i Borås var det första objektet med verifierade fasader med Serporoc – Webers P-märkta system för puts på isolering.

Putsfasaderna är kontrollerade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut som testat fasadsystemets tillförlitlighet. Resultatet är fasadsystem som fått institutets P-märkning, vilket innebär att en rad villkor uppfyllts gällande säkerhet mot bland annat fukt.

Förutom systemens utformning med fuktspärrar som säkerställer att fasaden följer Boverkets byggregler som anger att fasaden bör vara dränerad och kapillärbrytande. Under byggprocessen genomförde SP regelbundna kontroller som borgade för att resultatet blir bra.

– Det blir ett attraktivt boende och det känns extra bra att vi har kunnat bygga med de nya fasadsystemen, säger Håkan Göransson, projektledare på HSB Göta. Det är viktigt för oss att kunna se folk i ögonen och veta att man gjort ett bra jobb. De som flyttar in blir trots allt också delägare i HSB.

De två åttavåningshusen som uppförts har ett centralt, men ändå naturnära läge i Borås. Totalt består husen av 46 lägenheter med tonvikt på tre och fyrarumslägenheter. Inflyttning startade hösten 2015.

Kontakt
Picture
Stefan Kanda Weber
Job title
Konceptchef Fasad, Weber
Name
Stefan Kanda
Telefon: 08-625 61 35
E-post: stefan.kanda@weber.se
Back top