Vi bygger hållbarhet

Nordbygg flyttas till april 2021
Efter regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster för att undvika spridning av Corona-smittan kommer Nordbygg flyttas fram och genomföras 20-23 april 2021. Läs mer >>

 

Vi bygger hållbarhet

Environmental Product Declaration

Med EPD:er (Environmental Product Declaration) är det möjligt att bedöma byggmaterialets klimatpåverkan redan i projektstadiet. Från en EPD får vi detaljerad kunskap om miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv, till exempel CO2-avtryck, energiförbrukning, vattenanvändning och avfall. 
Kunskapen gör det lättare att utveckla och förbättra våra produkter ytterligare. Saint-Gobain är marknadsledande på EPD:er och de utställande företagen kan tillsammans redovisa EPD:er för kring 70 % av produktsortimentet. På Nordbygg kan du genom hållbarhetskollen lära dig mer om EPD:er, CO2-budget, CO2-ekvivalenter och annat. 
 

Färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor 2045

Saint-Gobain Sweden AB har sedan tidigare signerat det svenska initiativet Färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor 2045 och Lokal Färdplan Malmö 2030. Saint-Gobain Sweden AB har gjort starka åtaganden och åtgärder för att minska miljöpåverkan från samtliga verksamheter. Bolaget sätter ett extra fokus på att minska koldioxidutsläpp och främja en mer cirkulär ekonomi. Färdplan mot netto noll utsläpp har redan börjat och till och med 2018 hade Saint-Gobain Sweden AB minskat sina CO2-utsläpp med mer än 25%*.

*Scope 1 och 2 jämfört med basår 2010

Louise Röström
Nu är det möjligt att bedöma byggmaterialets klimatpåverkan redan i projektstadiet via information från miljövarudeklarationer, så kallade EPD:er. Louise Röström svarar på dina frågor om EPD, klimatdeklarationer och livscykelanalyser .
Louise Röström
Hållbarhetschef Saint-Gobain Sweden AB
Björn Berlin
Allt du behöver veta om byggandet och optimering av lättbyggnadskonstruktioner finns i Gyproc Handbok! Björn Berlin som arbetat med boken berättar hur du använder detta ovärderliga verktyg i ditt byggande.
Björn Berlin
Chef teknisk support
Sanna Lindholm
Återvunnet glas blir vit lösullsisolering med många fördelar! Sanna Lindholm berättar om lösningar med ISOVER InsulSafe®.
Sanna Lindholm
Utvecklingsingenjör
Martin Carlsson
Ge nytt och längre liv till befintliga betongkonstruktioner! Martin Carlsson berättar om renovering av t.ex. parkeringshus.
Martin Carlsson
Produktchef Betong
Fredrik Brokmark
Med rätt förutsättningar uppnås förväntat målat resultat! Fredrik Brokmark berättar om vikten av rätt underbehandling av tak och väggytor.
Fredrik Brokmark
Teknisk Specialist
Sara Hector
När hon inte flyger ner över snötäckta fjäll bygger hon hållbara huset i Åre! Ställ dina frågor om hur man behåller resultatfokus och når sina mål i allt från husbyggande till skidåkning.
Sara Hector
Alpin skidåkare
Back top