Environmental Coordinator till Isover i Billesholm

2022/05/09 - 14:33

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

I rollen som Environmental Coordinator ingår du i EHS avdelningen och ansvarar för att koordinera arbetet med yttre miljöfrågor på siten i Billesholm och Vrena. Du får möjlighet att jobba inom ett företag med höga ambitioner inom hållbarhet- och miljöfrågor, jobba med spännande utvecklingsprojekt inom tung industri, driva och ta eget ansvar för projekt med miljöinriktning och inte allra minst få jobba på en positiv, aktiv och engagerad EHS-avdelning.

Du kommer att agera som stöd till övriga avdelningar och produktionsenheter i arbetet med att minimera risker och sträva efter ständiga förbättringar i miljöarbetet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Ansvara för att företagets ledningssystem uppfyller ISO14001 och PEFC samt att vara delaktig vid interna så väl som externa revisioner, ta fram dokumentation, rutiner, SOP mm.
 • Vara delaktig som stöd eller vid behov leda miljöriskbedömningar.
 • Leda företagets Enviromental Pillar inom WCM-arbetet och säkerställa en synkronisering med ISO 14001 arbetet.
 • Leda och/ eller vara delaktig i projektarbete i syfte att minimera den negativa påverkan på den yttre miljön med utgångspunkt i verksamhetens WCM och ISO arbete.

Du kommer genom återkommande informationskampanjer kommunicera krav och förväntningar på miljöarbetet vilket innebär att:

 • följa upp händelser, olyckor och tillbudsrapportering inom verksamheten som berör den yttre miljön.
 • vara delaktig och vid behov leda delar av verksamhetens återkommande EHS-dag.
 • säkerställa att våra miljöutbildningar är relevanta och finns tillgängliga för verksamhetens anställda.
 • aktivt använda våra EHS-verktyg genom att leda, coacha och ansvara så att verksamheten använder dessa i sitt miljöarbete.
 • utföra mät- och provtagning utifrån verksamhetens egenkontrollprogram.
 • tillsammans med EHS manager vara kontaktperson för berörda miljömyndigheter som avser Billesholm anläggningen och Vrena deponi.
   

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning längre än 3 år eller motsvarande, önskvärd inriktning inom miljöstrategi eller miljövetenskap med industriell inriktning. Vi ser gärna att du har jobbat med liknande arbetsuppgifter och har mellan 5-10 års erfarenhet. Vi är ett internationellt företag och kräver därför att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du kommunikativ och har förmågan att både dela med dig av kunskap och lyssna in andras synpunkter, du tar egna initiativ till förbättringar och tar ansvar för dina projekt, från start till mål.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Consensus. Din ansökan registrerar du på www.consensus.nu. så snart som möjligt, dock senaste den 17 september. Frågor besvaras av Fanny Bergstedt, 070-698 36 86, fanny.bergstedt@consensus.nu eller Daniel Strand, 073-36 73 677, daniel.strand@consensus.nu

 

Varmt välkommen med din ansökan!
 


Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och Isover är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från Isover har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, Isover och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top