ISOVER i Billesholm söker en Systemingenjör

ons, 10/06/2021 - 13:50

Saint-Gobain rekryterara

Arbetsbeskrivning

Som Systemingenjör får du en bred roll inom IT/automation.  Du blir du ansvarig för de industriella nätverken och ISOVERs kontaktperson mot IT-säkerhetsfunktioner (nationellt och internationellt) med syfte att gemensamt säkerställa drift- och datasäkerhet. Du kommer bl.a. ansvara för en kommande omstrukturering av nätverket. I rollen ingår även teknisk support inom dina kompetensområden till övriga delar av företaget.

Arbetsuppgifter

Du kommer dels att ansvara för våra industriella nätverk och servrar samt vissa applikationer i detta, med bl.a.  specifikation, konfiguration och testning. Den andra delen av tjänsten ligger mer kring processtyrsystem och automation där ISOVER använder Honeywell DCS och Siemens som automationsplattform. Din roll kommer att vara den som ”limmar ihop” dessa två delar.

SCADA/styrsystemet kommer gradvis att ändras/bytas ut vilket innebär en ny infrastruktur kring automationsnätverk och processnära nätverk ska skapas. Industri 4.0 med ökad industrialisering/automatisering kommer definitivt innebära olika utvecklingsprojekt med anpassningar och förändringar. Att vara delaktig och drivande i projekt över flera discipliner kommer att vara en stor del i din roll, liksom att leda egna projekt inom IT/nätverksområdet.

Din profil

Har du kunskap och intresse av att hantera process- och stordatasystem samt nätverksteknik i industriell miljö? Vi söker dig med en relevant eftergymnasial utbildning och minst 5 års erfarenhet. Du har goda kunskaper om IT säkerhet och nätverk, helst kopplat till industriella krav och standarder, samt olika kommunikationsgränssnitt. Vi ser också att du har kunskap kring server, system och databashantering. Det är en stor fördel om du har kunskaper kring SCADA system och dess infrastruktur med tillhörande PLC/automationssystem inklusive programmering, konfigurering och systemlayout. Med i grunden rätt intresse och baskunskap är detta också möjligt att hämta in kunskapsmässigt via väl anpassad specialutbildning och träning.

Du är en noggrann, pålitlig och ansvarstagande person med tanke på ansvaret för såväl drift som IT säkerhet. Din kommunikativa förmåga är väldigt viktig (internt/internationellt) för att diplomatiskt och pragmatiskt kunna diskutera fram lösningar samt avgöra ”good enough”. Svenska och engelska gäller för tjänsten.

Ansökan 

I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481. 

Ansök senast söndagen den 10 oktober.

 

Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.
 

Back top