Gyproc söker Business Partner Inköp med fokus stål 

mån, 2021/09/13 - 16:01

Saint-Gobain rekryterara

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus stålinköp.  Strategiskt inköp inom Gyproc och Saint-Gobain Sweden genomgår en förändringresa mot kategoristyrt inköp med ökade synergier mellan de olika affärsenheterna i Norden. I din nya roll får goda möjligheter att påverka vårt arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare är ditt uppdrag att bygga och utveckla affärsrelationen med såväl nya som befintliga leverantörer och interna kollegor. Du ansvarar för att förhandla olika typer av produkt- och servicekategorier inom ditt område. Du kommer att genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser för att kontinuerligt skaffa dig en god kunskap om marknadens utveckling. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare, produktions- och underhållsavdelningen samt produktansvariga. 

I din roll förhandlar och upprättar du avtal, genomför leverantörsbedömningar och utvärderar dessa i linje med företagets policy. Du samarbetar med andra inköpare inom koncernen för att uppnå maximala synergieffekter. Du deltar även aktivt i olika inköpsprojekt och hjälper till att driva inköpsorganisationen framåt. Du är ofta på plats i fabriken i Bålsta där du är placerad och kan se när ”ditt material” anländer och skickas iväg som färdig produkt, även om du självklart kan kombinera arbete på plats med att arbeta hemifrån. 

Din profil

Rollen är kvalificerad och vi söker dig med gedigen inköpsbakgrund och näsa för affärer. Erfarenhet av kategoristyrt inköp från process/produktionsindustri är en förutsättning. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra. Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens med andra. Du jobbar med långsiktiga relationer, även när resultat och deadline ska nås.

Du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. Franska är en merit. Excel och SAP eller annat affärssystem behärskar du självfallet också. Du har erfarenhet av att självständigt upprätta kontrakt och har god förhandlingsvana. Du har eftergymnasial utbildning motsvarande civilingenjör eller civilekonom. I rollen rapporterar du till den svenska Inköpsdirektören och ingår i ett team om 11 inköpare.

Utöver detta har du erfarenhet av projektledning och förändringsarbete och har ett genuint intresse av att vara med och påverka verksamheten.

Ansökan 

Låter det här spännande? I denna process samarbetar vi med A-Search och du är  varmt välkommen med din ansökan till Ellinor Dam och A-Search dock senast den 30/9. Ansök här >>

Nyfiken på vem din nya chef är? Lär gärna mer Om Anna Falk i senaste numret av tidningen Chef eller lyssna på podden ”mitt ledarskap” med Anna Falk

Vill du veta mer?

Ring gärna Purchasing Director Anna Falk på telefon: 070-8555340, eller rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 070- 846 88 56. 

 


Om Gyproc

Gyproc erbjuder lösningar inom ljudisolering, brandskydd och fuktresistens som säkerställer en sund och god inomhusmiljö. I samarbete med våra kunder och partners utvecklar och levererar vi innovativa, säkra och hållbara lättbyggnadssystem, främst för innerväggar, ytterväggar och undertak. Våra system bygger på gips och stål som är 100 procent återvinningsbart. www.gyproc.se

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.
 

Back top