Saint-Gobain Sweden AB stolt sponsor av Sveriges alpina landslag

ons, 11/21/2018 - 07:23
Saint-Gobain sponsrar Sweden Ski Team Alpine

Från och med alpina VM i Åre februari 2019 går Saint-Gobain Sweden AB in som sponsor för Sveriges alpina landslag. Liksom Saint-Gobain är det alpina landslaget engagerade i hållbarhetsarbete för att jobba mot klimatförändringarna.

På Saint-Gobain har vi ett aktivt engagemang för hållbarhet och hållbart byggande. Hållbarhet är kärnan i Saint-Gobains strategi och vi är övertygade om att vi måste arbeta tillsammans för att nå en mer hållbar samhällsutveckling och bekämpa klimatförändringarna.  Det alpina svenska landslaget, beroende av snö för att bevara sporten, har på nära håll kunnat bevittna hur det varmare klimatet bland annat påverkat snömängderna på skidorter på låg höjd. Förra året påbörjade man ett miljöprogram som syftar till att anpassa verksamheten och fokusera på att göra den bättre ur ett hållbarhetsperspektiv och minska sitt koldioxidavtryck med hälften fram till 2022. Att klimatkompensera resandet, se över energianvändningen, lära sig klimatsmart matlagning och hitta smartare och mer hållbara lösningar inom flera olika områden är några av de åtgärder som landslaget ska genomföra för att minska sin miljöpåverkan. 

- Vi är både glada och stolta att gå in som sponsorer för det alpina landslaget, säger Niclas Wullt, Market Director Saint-Gobain Sweden AB. - Det rimmar väl med våra värderingar att stötta en verksamhet som själva vill inspirera till och bidra med förändring för minskad miljöpåverkan.

När Saint-Gobain Sweden går in som sponsor för Sveriges alpina landslag från och med alpina VM i februari 2019 vill vi bland annat kunna bidra med kunskap och kompetens kring hållbart byggande och god inomhuskomfort, det sistnämnda en förutsättning för att kunna ladda om, hämta ny energi och prestera bra. 

 - Efter att ha haft Weber som sponsor under ett antal år är det väldigt kul att kunna få med hela Saint Gobain som partner och tillsammans kunna sikta på VM i Åre. Med Saint Gobains stora hållbarhetstänk kommer de att bli en nyckelpartner i att hjälpa oss se över hur vi kan sänka våra CO2- utsläpp i framtiden säger Tommy Eliasson Winter, Alpin chef Ski Team Sweden Alpine.
 

Back top