Saint-Gobain i Norden byter till 100% grön el

tis, 01/16/2018 - 07:37
Saint-Gobain i Norden byter till 100% grön el

100 % grön el för Saint-Gobain i Norden

Hållbarhet står högt på agendan för Saint-Gobain och från och med den 1 januari 2018 har verksamheter inom Saint-Gobain i Norden gått över till grön el från 100% förnybara energikällor så som sol, vind och vatten.

Saint-Gobain vill erbjuda kunderna de bästa lösningarna för ett hållbart byggande och har satt som mål att minska miljöpåverkan – särskilt när det gäller klimatavtrycket. I synnerhet arbetar Saint-Gobain med att minska sina koldioxidutsläpp med 20%*, och i detta sammanhang är övergången till förnybar el i Norden ett naturligt steg. 

- Vi uppskattar att övergången reducerar vår miljöpåverkan med cirka 40 000 ton CO2/år, vilket motsvarar ungefär 40 000 tur och retur-resor Stockholm-New York, säger Camille Fabre, Sustainability Director Saint-Gobain Norden/Baltikum. 

Hållbara byggnader

Övergången till grön el innebär också att Saint-Gobain i Norden nu ännu mer än tidigare kommer att kunna leverera produkter med reducerad koldioxidpåverkan sett ur produkternas livscykel, vilka också bidrar till mer hållbara byggnader som kan certifieras enligt LEED, BREEAM eller Miljöbyggnad. 

Att byta till grön el är bara ett av många steg som Saint-Gobain tar för att utveckla mer hållbara lösningar. Bland annat fokuserar koncernens Eco-innovationsstrategi på att förbättra och uppfinna morgondagens lösningar, med minskad miljöpåverkan och ytterligare hållbarhetsfördelar. 

*avser indirekt och direkt förbrukad energi under tiden 2010-2025. 
 

Back top