Laboratorietekniker R&D till Weber i Riksten

2022/11/16 - 09:16

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

Vi startar upp laboratorieverksamhet i Riksten och söker nu två laboratorietekniker som ska ingå i den svenska R&D organisationen inom Weber. Som laboratorietekniker genomför du och rapporterar laboratorieaktiviteter. Du ansvarar för mindre tekniska utredningar och deltar i kvalitetsmöten med R&D, produktion och marknadsutveckling. Forskning och innovation är kärnan i Webers strategi. Vi erbjuder en anställning med goda förmåner, kompetensutveckling och trevliga kollegor med möjlighet att själv påverka och utforma din roll inom givna ramar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och rapporterar till Laboratoriechef Riksten. Placeringsort är Riksten med start den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse.

Att utveckla innovativa produkter och lösningar för att förbättra vår livsmiljö och vårt vardagsliv är i fokus och för 10:e året i rad är Saint-Gobain med på ”Derwents Top 100 Global Innovators”, listan över de mest innovativa företagen i världen. 

Arbetsuppgifter

I din roll ingår att medverka vid fälttester, till exempel vid nyutveckling och förändringar av produkter, samt att besöka kunder vid behov. En del av jobbet är rapportskrivning och kontinuerlig kontakt med driftlabb. Andra viktiga uppgifter är att bevaka kalibreringsintervall för laboratorieutrustning, samt skötsel, underhåll och egenkalibrering av laboratorieutrustning. Dessutom ingår mindre reklamationsutredningar på uppdrag av laboratorieansvarig person, samt bevakning och underhåll av laboratorieråvarulager inklusive register. Beroende på kompetens hos den som söker kan även utvecklingsprojekt och utveckling av våra testmetoder ingå i rollen. Likaså att planera, genomföra, analysera och rapportera projekt och experiment.

Din profil

Rätt kandidat har teknisk eller naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning från Högskola eller Universitet ses som meriterande. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av laboratoriemiljö och/eller att du har arbetat med byggnadsmaterial inom byggindustrin. Har du dessutom kunskap av cementbaserade byggnadsmaterial så är vi mycket intresserade av att komma i kontakt med dig. Svenska i tal och skrift är ett krav, men eftersom företaget verkar i en internationell miljö är det en fördel om du även behärskar engelska. 

Ansökan 

Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast, dock senast den 15 december 2022. Mejla CV och brev där du berättar vad som motiverar dig att söka jobbet till rekrytering@saint-gobain.com och skriv ”Ansökan laboratorietekniker” i ämnesraden.

Har du frågor om tjänsten kontakta Erik Mild, F&U chef Betong samt Laboratoriechef Riksten, via telefon: 070-699 98 02 eller e-post: erik.mild@saint-gobain.com eller Ellen Lagerholm, HR-ansvarig ellen.lagerholm@saint-gobain.com.

 


Om Weber

Weber utvecklar och tillverkar hållbara produkter, system och lösningar för nybygge och renovering – alltid med kvalitet, kompetens och svenska förhållanden i fokus. Vi är en del av Saint-Gobain – med mer än 350 års erfarenhet av innovativa material och byggnadslösningar.

www.se.weber

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

www.saint-gobain.se

Back top