Weber söker laboratorietekniker till Forsknings och utvecklingscenter i Vingåker

2023/02/17 - 11:54

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en laboratorietekniker som ska ingå i den svenska F&U organisationen inom Weber. Vi erbjuder en anställning med goda förmåner, kompetensutveckling och trevliga kollegor med möjlighet att själv påverka och utforma din roll inom givna ramar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och rapporterar till Forsknings och Utvecklingsdirektör för Weber Sverige. Placeringsort är vid Webers fabrik i Lyttersta utanför Vingåker med start enligt överenskommelse.

Forskning och innovation är kärnan i Webers strategi. Att utveckla innovativa produkter och lösningar för att förbättra vår livsmiljö och vårt vardagsliv är i fokus och för 10:e året i rad är Saint-Gobain med på ”Derwents Top 100 Global Innovators”, listan över de mest innovativa företagen i världen.
 

Arbetsuppgifter

Som laboratorietekniker genomför du och rapporterar laboratorieaktiviteter och fälttester. Du ansvarar för mindre tekniska undersökningar och utredningar. I din roll ingår att genomföra pumptester av material, till exempel vid nyutveckling och förändringar av produkter, samt att besöka kunder vid behov. 

En del av jobbet är enklare rapportskrivning och kontinuerlig kontakt med vår fabriks kvalitetslab. Andra viktiga uppgifter är att bevaka kalibreringsintervall för laboratorieutrustning, samt skötsel, underhåll och egenkalibrering av laboratorieutrustning. Dessutom ingår mindre reklamationsutredningar på uppdrag av laboratorieansvarig person, samt bevakning och underhåll av laboratorieråvarulager inklusive register. Beroende på kompetens hos den som söker kan även utvecklingsprojekt och utveckling av våra testmetoder ingå i rollen. Likaså att planera, genomföra, analysera och rapportera projekt och experiment. 
 

Din profil

Rätt kandidat har gymnasieutbildning. För att lyckas i rollen bör du ha stort intresse för byggnadsmaterial och det är meriterande om du har arbetat med byggnadsmaterial. Om du har erfarenhet av laboratoriemiljö och dessutom har kunskap av cementbaserade byggnadsmaterial så är det en stor fördel. Svenska är ett krav i tal och skrift, men eftersom företaget verkar i en internationell miljö är det en fördel om du även behärskar engelska.
Ansökan
Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast. Mejla CV och brev där du berättar vad som motiverar dig att söka jobbet till rekrytering@saint-gobain.com och skriv ”Ansökan laboratorietekniker” i ämnesraden.

Har du frågor om tjänsten kontakta Anders Anderberg, F&U Direktör Weber, via e-post: anders.anderberg@weber.se.

Ansökan 

Denna rekryteringsprocess sker i samarbete med Academic Search International. Du ansöker via deras hemsida https://www.academicsearch.se/lediga-tjanster/saint-gobain-isover-elingenjor/ där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse


 


Om Weber

Weber utvecklar och tillverkar hållbara produkter, system och lösningar för nybygge och renovering – alltid med kvalitet, kompetens och svenska förhållanden i fokus. Vi är en del av Saint-Gobain – med mer än 350 års erfarenhet av innovativa material och byggnadslösningar.

www.weber.se

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top