Transportkoordinator till Gyproc, Bålsta

2022/10/17 - 09:44

Lediga jobb inom Saint-Gobain Sweden

Arbetsbeskrivning

I rollen som Transportkoordinator kommer du ingå teamet för Supply chain och rapportera till Supply chain chefen för Gyproc.  Rollen fungerar som vår kontaktperson och kravställare mot våra åkerier. En del av uppgifterna innefattar att uppdatera åkerierna med nya rutiner gällande varuflöde och säkerhetsrutiner på site. Vidare agera som kontaktperson mellan sälj och transport-planeringen kring våra transporter, flöden och service som vi erbjuder våra kunder. Tillsammans med Supply chain teamet driva och utveckla våra processer och arbetssätt inom logistik med fokus på säkerhet, service och kostnad.

Arbetsuppgifter

I rollen som Transportkoordinator kommer du facillitera regelbundet produktionsmöte med åkerierna för att proaktivt planera transport kapacitet och förebygga störningar som kan uppstå i transportledet, informera om våra rutiner, förändringar i prognos samt behov av service. Supporta centralt strategiskt inköp vid upphandling av transporter och kontakter med åkerier.  Stämma av leveranser kontra listor, system och fakturor, kontera fakturor. Utifrån Fraktnetto-rapport, identifiera kostnads avvikelser och besparingspotential. Boka transporter för utkörning samt returer och säkerställa servicenivå gentemot kunder. Koordinera samlastningar av olika order. Informera säljare om leveranser och beräknade leveranstider, uppföljning av leverans och leveranstider till kund. Utbilda nya chaufförer som kommer till vår site i våra säkerhetsrutiner kring säker lossning och lastning av material. Regelbundet driva förbättringar för att förebygga avvikelser som påverkar vår kundservice. 

Hos Gyproc får du möjlighet att vara med på en förändringsresa med fokus på att kostnadseffektivisera, utveckla och förbättra befintliga processer och rutiner. Du erbjuds en roll där du får möjlighet till ett självständigt, utmanande och varierande arbete i ett bolag som är ledande inom sin bransch. Du blir en del av en organisation med ett stort engagemang där alla tar ett individuellt ansvar och bidrar till sin egen och bolagets utveckling.

Du rapporterar till Supply Chain chefen för Gyproc och kommer att ha ett nära samarbete med Customer service teamet och lager personal.

Profil

Vi söker dig som är en engagerad, resultatorienterad, proaktiv och driven medarbetare med en öppenhet och vilja att förstå, förbättra och förändra befintliga processer, rutiner och arbetssätt, samt samarbetar över avdelningsgränserna. Du kan konsten att planera och prioritera inte bara dina egna utan även dina medarbetares arbetssätt och har en fallenhet för att skapa engagemang och driv hos dem du arbetar tillsammans med. Du är social och kommunikativ och van att kommunicera med kollegor från flera olika funktioner inom verksamheten.

Du bör ha ett par års tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta som transportkoordinator eller inom logistik inom en större tillverkande industri, meriterande inom en större koncern. Du är van att arbeta tillsammans med övriga medarbetare i företaget och kontinuerligt motiverar och kompetensutvecklar dig själv. Du har ett öppet sinne, är van vid att ta kommando och räds inte att utmana befintliga arbetssätt.

Examen från Gymnasiet med inriktning ekonomi, Naturvetenskaplig eller teknisk linje är önskvärt. Du ska kunna hantera e-mail, excel och word. Pratar och förstår engelska, kan skriva engelska meddelanden på e-mail. Fördel om du har erfarenhet från något affärssystem, t.ex. SAP, från tidigare roll.

Ansökan

Intervjuer pågår löpande och vi kommer inom den närmaste månaden tillsätta denna roll. Vid intresse ber vi er skicka in ansökan med mail till anställande chef och HR, se mail nedan. Om ni har frågor går det bra att ringa på telefon eller maila.

Supply Chain Manager: daniel.persson3@saint-gobain.com, mobil: 072-368 19 79
HR chef: maria.domander@saint-gobain.com, mobil: 076-647 58 66

Facklig representant
Unionen: David Andersson: david.andersson@saint-gobain.com , mobil: 072-525 55 81


Om Gyproc

Gyproc erbjuder lösningar inom ljudisolering, brandskydd och fuktresistens som säkerställer en sund och god inomhusmiljö. I samarbete med våra kunder och partners utvecklar och levererar vi innovativa, säkra och hållbara lättbyggnadssystem, främst för innerväggar, ytterväggar och undertak. Våra system bygger på gips och stål som är 100 procent återvinningsbart.

www.gyproc.se

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

www.saint-gobain.se

Back top