Weber söker Teknisk säljare samt säljare mot föreskrivande led

2022/08/22 - 14:45

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

Weber utvecklar säljorganisationen i Region väst genom att förstärka organisationen med två säljare inom produktområde fasad/puts- och murbruk. Tjänsterna har olika inriktning där den ena rollen (Teknisk säljare) kommer bearbeta återförsäljarledet och entreprenörer, och den andra rollen (Säljare föreskrivande led) kommer att ha inriktning mot föreskrivande led, konstruktörer och fasadkonsulter.

Tjänsterna utgår från kontoret i Göteborg och ingår i ett team av andra lagspelare från Weber. 

Arbetsuppgifter

Teknisk säljare 
Arbetet består till stor del av att planera, driva och genomföra aktiviteter och utbildningar, hålla presentationer och ansvara för exponering av hela vårt produktsortiment hos såväl bygghandel som entreprenörer. Att vårda och vidareutveckla våra befintliga kunder är prioriterat men det finns även utrymme för att identifiera och bearbeta nya affärsmöjligheter. Som teknisk säljare rapporterar du till regionchefen Väst.

Säljare föreskrivande led 
Som säljare mot föreskrivande led kommer du att ansvara för kontakter med b.la. arkitekter, konstruktörer och fasadkonsulter. Du kommer att jobba proaktivt med dessa målgrupper för att vara personen de tänker på när de är i planeringsfasen. I ditt ansvar ingår även att vara påläst om kommande byggprojekt. 
Denna roll ingår i vår Upstream-organisation och rapporterar till Försäljningschef Upstream Sales som utgår från vårt kontor i Stockholm. 

För båda tjänsterna ingår att planera, driva och genomföra aktiviteter och utbildningar, hålla presentationer och ansvara för exponering av vårt produktsortiment. 

Våra säljare har tillgång till teknisk och administrativ support; bland annat via vår utbildningsverksamhet Weber Institutet och marknadsavdelningen avseende Sales Promotion material, samt stöd från kollegorna inom teknik- och kundsupport.

Din profil

För att trivas och lyckas i rollen som säljare hos oss tror vi att du har ett intresse för byggteknik och minst fem års erfarenhet av självständigt säljarbete från byggbranschen och gärna av relaterade produkter. Som teknisk säljare ser vi gärna att du tidigare arbetat med B2B-försäljning mot återförsäljare inom byggnadssegmentet eller liknande. Till rollen mot föreskrivande led ser vi att du har erfarenhet av att bearbeta arkitekter och konstruktörer/konsulter. 

B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och i skrift är ett krav. Du arbetar obehindrat i Office-programmen, är van att rapportera i något CRM-system samt känner dig bekväm att konversera på engelska. 

Som person är du resultatfokuserad, drivs av att göra affärer och skapa lösningar som gagnar såväl kund som vår verksamhet. Du tar ansvar för dina åtaganden och är lösningsorienterad, dessutom är du utåtriktad och duktig på att skapa långsiktiga relationer. Din förmåga att planera och strukturera är god och du ser även de administrativa uppgifterna som viktiga.
 

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Weber med Consensus. Frågor besvaras av Anna Wallgren, 073-264 28 10. Registrera din ansökan på www.consensus.nu så snart som möjligt, dock senast den 8 september.

Varmt välkommen!

 

 


Om Weber

Weber utvecklar och tillverkar hållbara produkter, system och lösningar för nybygge och renovering – alltid med kvalitet, kompetens och svenska förhållanden i fokus. Vi är en del av Saint-Gobain – med mer än 350 års erfarenhet av innovativa material och byggnadslösningar. www.se.weber

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top