Saint-Gobain Sweden söker en Sustainability Engineer

ons, 11/17/2021 - 12:59

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

I rollen som Sustainability Engineer kommer du att tillhöra Saint Gobain Sweden AB men primärt arbeta mot affärsområdena ISOVER och Gyproc. Du kommer även bli involverad i övergripande uppdrag inom Saint Gobain Sweden mot övriga varumärken såsom exempelvis Gyproc, Weber och Scanspac. 

Du blir en resurs med stor kunskap om hållbarhetsfrågor och jobbar tvärfunktionellt i organisationen. Du är motor och katalysator i frågor kopplat till LCA där du motiverar och entusiasmerar chefer och kollegor. I rollen ingår också omvärldsbevakning, kompetenshöjande aktiviteter för våra medarbetare och samarbete med externa aktörer.
Placeringsort är ISOVER i Billesholm och du rapporterar till Hållbarhetschef för Saint-Gobain Sweden. 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övrig organisation kommer du att ta fram livscykelanalyser och EPDs för våra produkter. Du simulerar och analyserar livscykelscenarios för våra produkter med utgångspunkt i färdplaner och utvecklingsprojekt och vad konsekvensen av materialval får för påverkan på bland annat CO2 utsläpp och produktens livslängd. I rollen ansvarar du även för att affärskritiska databaser underhålls och är korrekt uppdaterade kring rådande krav och kriterier på marknaden. Därutöver kommer du att driva den digitala utvecklingen kring hanteringen av hållbarhets- och miljödata med fokus på att underlätta och effektivisera hanteringen av data så att övrig organisation lättare kan ta del av det underlag som finns.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från hållbarhetsarbete inom byggindustri eller annan industri. Du har tidigare erfarenhet av arbete med LCA analyser i större materialföretag. Vi tror även att du har erfarenhet från olika former av bedömningssystem inom byggsektorn som t.ex. LEED, BREEAM och Miljöbyggnad och t.ex. Basta, Sunda Hus och Byggvarubedömningen på produktnivå. Därutöver kan du genomföra beräkningar av klimatpåverkan av byggnader eller byggdelar. 

Som person är du självgående, initiativtagande och prestigelös. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Du har en god kommunikationsförmåga och kan förmedla budskap både uppåt och nedåt i organisationen. Du är van att arbeta med utvecklingsprojekt och att arbeta administrativt. Du är hjälpsam och kreativ och gillar när det inte finns tydliga svar på problem. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Rätt kandidat har:  

  • Högskoleutbildning inom bygg, hållbarhet, kemi eller motsvarande utbildning.
  • God förståelse för teknisk dokumentation och kunskap om kemiska begrepp.
  • Erfarenhet av databashantering 
  • Kunskaper i databasutveckling och dataintegration. Arbete med PIM-system och digitala verktyg för framtagning av LCA analyser. 

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Consensus. Din ansökan registrerar du på www.consensus.nu. så snart som möjligt, dock senaste den 26 november. Frågor besvaras av Alexander Wallnäs 072 - 600 64 48. 

 


Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

Om Gyproc

Gyproc erbjuder lösningar inom ljudisolering, brandskydd och fuktresistens som säkerställer en sund och god inomhusmiljö. I samarbete med våra kunder och partners utvecklar och levererar vi innovativa, säkra och hållbara lättbyggnadssystem, främst för innerväggar, ytterväggar och undertak. Våra system bygger på gips och stål som är 100 procent återvinningsbart. www.gyproc.se
 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top