Planning Manager till Saint-Gobain Sweden AB, ISOVER i Billesholm

tors, 10/21/2021 - 09:50

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

Supply Chain-funktionen inom ISOVER ansvarar för hantering och optimering av det operativa orderflödet från kundorder till slutlig leverans till kund. I rollen som Planning Manager ansvarar du för planeringsfunktionen innefattande huvudplanering (demand), produktionsplanering samt planering av inköpt material från leverantörerna (operativt inköp). Funktionellt inbegriper Demand/Supply planning, daglig produktionsplanering, operativt inköp, lagerhantering inklusive trucktransporter, underhåll av ytterområden, extern transportlogistik, lastning samt utleverans till kund. Fokus ligger på lageromsättningshastighet, Customer Service Index, produkttillgänglighet samt antalet omställningar i produktion. Personalansvar ingår i tjänsten och rollen rapporterar till Supply Chain Manager.

Arbetsuppgifter

Som Planning Manager är du en aktiv del av planeringsfunktionen för att guida, utbilda och förbättra planeringsprocessen och genom detta uppnå optimerade lagernivåer, maximera tillgänglighet, kundnöjdhet och produktionsbeläggning. Du är expert och bollplank avseende planeringsmodulerna i SAP/R10 och är sammankallande för att driva processen för huvudplanering avseende Demand & Supply Planning. Du tar fram datafiler och presentations-/rapporteringsunderlag inom det egna området, är aktiv och deltar i framtagning och implementering av nya rutiner avseende produktionsplanering och operativt inköp. Du driver en daglig styrning enligt Saint Gobain World Class standard och deltar i bolagets WCM Pelar-arbete avseende Customer Focus & Services.

Din profil

Är du en rutinerad materialplanerare och inspirerande ledare med expertkunskaper i SAP? Har du utbildning i supply chain och söker en utmaning inom ledarskap och demand planning kan det vara dig vi söker till rollen som Planning Manager. Du har god ledarskapsförmåga, pedagogiska färdigheter och lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Projektledarerfarenhet eller annan ledarerfarenhet är nödvändig för att du ska bli framgångsrik i rollen. Som ledare har du förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare, du är resultatinriktad och väjer inte för att utmana befintliga arbetssätt och rutiner. 

Du har eftergymnasial utbildning inom Supply Chain Management, Industriell ekonomi eller maskinteknik och 1-3 års erfarenhet av en liknande roll. Du har minst fem års kvalificerad erfarenhet av materialplanering i SAP samt expertkunskap i material- och planeringsmodulerna i SAP. Vi ser gärna att du har erfarenhet av produktionsplanering samt en bakgrund inom  processindustrin. Vi vill gärna se dokumenterade resultat av att implementera nya arbetssätt. Det är även meriterande om du har arbetat med kontinuerligt förbättringsarbete gärna med hjälp av någon känd metodik inom verksamhetsutveckling, t.ex. WCM eller Lean. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, liksom körkort B. Vidare krävs goda kunskaper i SAP/R10. Har du dessutom kunskaper i SAP APO är det meriterande. 

Ansökan 

I den här rekryteringen samarbetar vi med ValueOne. Ansökan och CV skickar du in via https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. .  

Vill du veta mer?

Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99


Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top