Saint-Gobain Sweden - ISOVER söker El- och Automationsingenjör

tis, 12/21/2021 - 13:29

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

ELA (El- och automation) ansvarar inom sitt område för att optimera och utveckla anläggningen och produktionslinjerna med Fokus på driftsäkerhet. Till stor del arbetar du i projektform med avhjälpande, förebyggande samt investerings- och förbättringsprojekt. Du kommer att ingå i en grupp om sex automationsingenjörer som söker en trevlig och samarbetsvillig kollega.
 
Anläggningen i Billesholm är stor och här arbetar ca 380 personer. Förenklat finns en varm processdel med två smältugnar á 60 ton. I den kalla delen förädlas isolermaterialet till olika produkter och här är automationsgraden tämligen hög. Utifrån ett automationsperspektiv arbetar vi över ett brett tekniskt område med överordnade system och SCADA, PLC programmering och HMI, elektriska drivsystem, servomotorer och frekvensomriktare etc.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som El- och Automationsingenjör är brett, djupt och omväxlande. Du kommer att arbeta med problemlösning och projektledning i avhjälpande, förebyggande samt investerings- och förbättringsprojekt. Vi har flera stora investeringsprojekt som ligger framför oss och du kommer vara en del av vår omställning till industri 4.0

Din profil

Vi söker dig som är tekniskt intresserad, som vill arbeta med en komplex process/teknik. Du har troligen en högskoleingenjörsutbildning eller YH-utbildning med inriktning automation eller motsvarande. Du har god kunskap kring SCADA, PLC-, DCS- och HMI-system och har arbetat som automationsingenjör i minst 8 år. Erfarenhet från processindustri ser vi som starkt meriterande. 

Du är tekniskt nyfiken och proaktiv med förmåga att se helheten. Du tar självständigt ansvar för ditt arbete och du har förmågan att lösa problem på ett effektivt och kvalitetsmedvetet sätt. Du söker den information du behöver för att kunna förstå/presentera ett problem/lösning.
ISOVER använder huvudsakligen Siemens som automationsplattform. Erfarenhet från Siemens är naturligtvis ett stort plus, men inget krav. Såhär till jul har vi ändå något av en önskelista.

-    Väl förtrogen med Siemens styrsystem för såväl konstruktion som felsökning på befintliga maskiner och anläggningar.
-    Programmeringskunnighet för moderna styrsystem och mer specifikt då Siemens TIA-portal samt SCADA-system, HMI och kommunikationslänkar. Känna till direktivet för programmering av moderna styrsystem enligt direktivet IEC-60311:3.
-    Arbete med överordnat styrsystem typ DCS (Isover använder Honeywell TDC-system)
-    Väl förtrogen med Siemens styrsystem i säkerhetsapplikationer för maskiner.
-    Väl förtrogen i arbete med Siemens servomotorsystem typ S-120 (Isovers standardsystem för servo-applikationer).
-    Väl förtrogen i arbete med frekvensomriktare av typ ABB ACS800/880.
-    Ha erfarenhet i konstruktionsarbete av apparatskåp.
-    Ha erfarenhet i konstruktionsarbete med avseende på maskinsäkerhet enligt Maskindirektivet IEC-60204:1.
-    Ha erfarenhet ifrån arbete som elektrisk montageledare och igångkörare. (Commission engineer)
-    Ha erfarenhet i allmänt elektriskt konstruktionsarbete och dimensionering. CAD-vana önskvärt samt arbete med konstruktionshjälpmedel typ ELVIS för elektriskt dimensioneringsarbete.
-    Ha erfarenhet som projektledare i såväl små som stora ombyggnationsprojekt
-    Medverka i framtagning av relevanta instruktioner/manualer till fabrikens maskiner och installationer

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar ISOVER med Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481. 

Ansök här

 


Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top