Projektledare till Isover i Billesholm

fre, 04/29/2022 - 10:58

Saint-Gobain rekryterar

Arbetsbeskrivning

I rollen som projektledare ingår du i Project Management Office som ansvarar för att genomföra investeringsprojekten på anläggningen. På avdelningen finns idag tre projektledare och en projektledare/projektingenjör som kommer bli dina närmsta kollegor, samt en grupp med el/automationsingenjörer. Här möts du av en väl fungerande och stöttande grupp där vi alla hjälps åt. Rollen är placerad på vår anläggning i Billesholm och rapporterar till PMO Manager. Visst resande ingår i tjänsten. 

Arbetsuppgifter

Rollen är bred, både avseende storlek på projekt och teknisk inriktning. Som projektledare ansvarar du för att säkerställa att genomförandet av tilldelade projekt sker på ett säkert, effektivt och standardiserat sätt samt bidrar med spetskompetens inom övriga projekt och verksamheter. Du kommer att driva mellan två och sex projekt parallellt beroende på storlek och omfattning. 

I din roll ingår bl. a att:

  • leda tilldelade projekt enligt överenskomna projektspecifikationer och - omfattning enligt avdelningens projektprocess och rutiner.
  • ta fram projektmandat, projektbudget, "letter of justification" och capex-ansökan tillsammans med projektägaren. 
  • utmana kostnader, tekniska lösningar och krav i projekt och uppdrag.
  • medverka i utveckling av projektprocessen, rutiner, metoder och mallar.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom maskinteknik, kemi, energi eller liknande. Du har tidigare erfarenhet av att driva industriella tekniska projekt med maskininstallationer, ombyggnader och större underhållsarbeten. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift. B-körkort är ett krav. Kunskaper inom CAD och erfarenhet av SAP och MS Project ser vi som meriterande.

Som person är du kommunikativ och har förmågan att både dela med dig av kunskap och lyssna in andras synpunkter, samtidigt har du modet att stå på dig i diskussioner. Du tar egna initiativ till förbättringar och tar ansvar för dina projekt, från start till mål.  För att lyckas i rollen tror vi att du har: 

  • ett genuint tekniskt intresse. 
  • förmågan att skapa goda relationer med intressenter, både internt och externt. 
  • en god administrativ förmåga. 
  • ett lösningsorienterat synsätt. 

Ansökan 

Vi intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Mats Furuby via e-post: mats.fureby@saint-gobain.com 

Du skickar in din ansökan här >>  

 


Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se 

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Back top