Transport

Saint-Gobain erbjuder ett sortiment av högkvalitativa lösningar för tillverkare och leverantörer inom bland annat sjöfarts- och fordonsmarknaden. Det ligger flera års forskning och utveckling bakom dessa kvalitetsprodukter.

Bilindustrin

Saint-Gobain tillverkar skyddsfilmsprodukter som ger ett bättre inomhusklimat för såväl bilar som byggnader.

Saint-Gobain är en viktig leverantör till flera industrier, inklusive bilindustrin där man tillhandahåller viktiga lösningar för moderna fordon. Biltillverkare har en välgrundad förkärlek för Saint-Gobains lösningar när det gäller glas till nya bilar, glasprodukter för eftermarknaden och glasrutor till transportfordon som bussar, lastbilar och industrifordon.

Ett annat viktigt område är skyddet av fordon mot effekterna av klimat, solljus och luftföroreningar. Saint-Gobain har en ledande position inom bilindustrin när det gäller utveckling och tillverkning av lösningar för vulkning, tätning, dämpning, förstärkning och fordonsskydd.

Dessutom är Saint-Gobain stor leverantör av de skyddsfilmprodukter som används på bilfönster och andra ytor, till fönster i byggnader och på känsliga solcellsmoduler. I bilar och hus bidrar den här skyddsfilmen till exempel till en bättre inomhusmiljö.

Företag som Saint-Gobain Sekurit och Solar Gard tillhandahåller dessa lösningar.

OEM specialprodukter till transportindustrin

ISOVERs isolerkomponenter används i en rad olika fordonsapplikationer för akustisk absorption och reduktion. Bland annat i motorrum, hytter och passagerarutrymmen i lastbilar, entreprenadmaskiner, tåg och bussar

MARINa applikationer

Saint-Gobains produkter är ofta förstavalet av kunder i den marina sektorn då de gör skillnad när det kommer till energieffektivitet, viktbesparing, säkerhet, estetik och komfort.

Människor lever, semestrar och arbetar till sjöss. Som världsledande inom boendemiljö och byggkonstruktion levererar Saint-Gobain också byggmaterial för byggande av fartyg, kustnära anläggningar, väderkvarnar, jordbruk och andra sjöfartsrelaterade branscher genom individuella produkter och integrerade lösningar. Dessa lösningar inkluderar produkter som isolering, solskyddande, brandsäkra och uppvärmbara glas, innerpaneler, system för väggbeklädnad, golvbeläggning, stålrör och rördelar samt industriventiler och tätskiktssystem.

Saint-Gobain väljs ofta som en leverantör av marin teknik eftersom vi gör skillnad när det gäller energieffektivitet, viktbesparing, säkerhet och komfort. Alla produkter och tjänster uppfyller som ett minimum aktuella miljökrav och har olika klassificeringar inom IMO/MED. Lösningarna tillhandahålls av Saint-Gobain Marine Applications, en division av företaget som bygger på produkter från Saint-Gobains dotterbolag, som till exempel Saint-Gobain ISOVER, Optimera, Weber, Dahl, Vetrotech och Glassolutions.

Läs mer om Saint-Gobain Marine Applications