Försvar och säkerhet

Saint-Gobain erbjuder högpresterande lösningar för försvar, säkerhet och person- och egendomsskydd för både militära och civila tillämpningar.

INNOVATIVA MATERIAL FÖR MILITÄRA TILLÄMPNINGAR

Hexoloy® sintered Silicon carbide armor.
Hexoloy® sintered Silicon carbide armor.

Saint-Gobain Ceramic Materials tillverkar Hexoloy® keramplattor med sintrad kiselkarbid. Används för skottsäkra västar och pansar till landfordon och flygplan. Produkten är exceptionellt tålig mot slitage och stötar.

Saint-Gobain Performance Plastics luftburna radomer ger det mest transparenta och mest hållbara skyddet för radar på militärflygplan. Radar kräver precisionsradomer för kustbevakning, sök- och räddningsuppdrag, meteorologiska kartläggningsfunktioner och andra speciella luftburna uppdrag. Radomer tillverkas ofta av Saint-Gobain Quartz Quartzel-fiber.

Saint-Gobain Performance Plastics tillverkar även uppblåsbara radomer för användning på marken. RAYDEL®-radardomen skyddar antennsystemet med bibehållen optimal elektromagnetisk prestanda. RAYDEL®-produkten har en uppenbar fördel jämfört med styvare konstruktioner eftersom det inte krävs någon ram eller skruvade paneler som kan störa radiofrekvenserna. Konstruktionen har inga fogar och blir därför helt vattentät.

Saint-Gobain Crystals tillverkar transparent armerat safirglas för militärfordon. Fönster och vindrutor tillverkas av stora safirskivor som lamineras med flera lager av glas och polykarbonat. De tål sandnötning och de korrosiva gaser som avges under raketbeskjutning.


ARMERADE GLASLÖSNINGAR

Saint-Gobain Sully levererar fönster och andra transparenta organiska material för bepansring av flyg och militära tillämpningar samt för civila säkerhetstillämpningar. Framför allt levererar Saint-Gobain Sully laminerade och sammansatta skottsäkra fönster som kan stå emot alla typer av ammunition och projektiler för pansarfordon och styrhytten på örlogsfartyg, och vindrutor och skärmtak med stealth-beläggningar för militärflygplan.

LÖSNINGAR FÖR SKYDD AV MÄNNISKOR OCH EGENDOM

Vetrotech Saint-Gobain är världsledande inom flamsäkert glas. De olika glastyperna skyddar såväl människor som byggnader och egendom. Vetrotech garanterar att produkterna håller i perioder om 30 till 120 minuter. Förutom brandskyddslösningar levererar Vetrotech också skottsäkert, explosionssäkert och attackbeständigt säkerhetsglas. Alla dessa lösningar finns i en mängd olika modeller och kan kombineras på olika sätt för att ge total flexibilitet.

Solar Gards Armorcoat® säkerhetsfilmer (Saint-Gobain Performance Plastics) bidrar till att skydda människor och egendom. De förhindrar att glaset splittras om det slås sönder, skyddar mot de negativa effekterna av UV-strålar och bildar en barriär mot stöld och inbrott. I kombination med en tonad polyesterfilm eller tunn metallbeläggning ger de solskydd, sparar energi och förbättrar den visuella och termiska komforten.

Saint-Gobain Performance Plastics erbjuder en rad ONESuit® kemiska skyddsdräkter avsedda för personer som i sin yrkesutövning utsätts för högriskmaterial och giftiga industrikemikalier med risk för självantändning. Dessa produkter, som har särskilt hög motståndskraft mot nötning och punktering, ger garanterat skydd mot flytande och gasformiga kemikalier samt biologiska vapen och substanser. De har också högsta nivån av brandsäkerhet.

Inom säkerhetsområdet används Saint-Gobain Crystals scintillatorer i röntgenanläggningar för bagage och detekteringssystem.